Romantična Francija vas vabi

Francija je dežela, ki slovi po romantiki, dobri hrani, kvalitetnem vinu, ljubezni, dobremu smislu za humor in odličnih arhitekturnih dosežkih. Približno ena tretjina turistov iz celega sveta se na letni ravni odpravi vsaj v eno francosko mesto. To pomeni, da je Francija že dolgo časa in tudi bo ostala še dolgo časa top turistična destinacija ne glede na letni čas. 

Uživanje v vseh letnih časih

Več kot dvajset let je Francija ena izmed najbolj popularnih destinacij na svetu. Spomladi in poleti turisti obiščejo Provanso in si ogledajo sivko. Pozimi smučajo na prestižnih smučiščih, kot so Mont Blanc, Morzine, Tignes in druga. V vseh letnih časih  pa so večja mesta, kot so Pariz, Bordeaux, Nica, Cannes, povsem navdušujoča in prelepa. Francija nudi vsakomer nekaj, od kulture, glasbe, športnih dejavnosti, do naravnih znamenitosti in aktivnosti na prostem.

Eifflov stolp je najbolj ikonična turistična točka v Franciji

Štiri največje znamenitosti

Štiri največje znamenitosti, ki jih nudi Francija, so vsekakor Eifflov stolp, muzej v Louvru, slavolok Arc de Triomphe in Disneyland. Eifflov stolp je najbolj ikonična turistična točka v Franciji. Vsako leto ga obišče najmanj 6,9 milijona ljudi. Muzej v Louvru  je največji muzej na svetu ter je hkrati tudi zaradi bogate zgodovine pravi zgodovinski spomenik. V njem je razstavljenih približno 35.000 predmetov iz prazgodovine. Slavolok Arc de Triomphe je posvečen vsem, ki so se borili za časa francoske revolucije in Napoleonovih vojn. Najbolj optimistična turistična točka na seznamu je vsekakor Disneyland,  ki je velik zabaviščni park za otroke vseh starosti. Letno ga obišče najmanj 13 milijonov prebivalcev. To je skoraj še enkrat več, kot jih obišče Eifflov stolp.

Odlična lokacija za vse starosti

Francija je odlična destinacija za vse vrste turistov, saj jim nudi vse, kar potrebujejo. Ima odlično hrano, pijačo in družbo. Odlikuje jo bogata zgodovina, ki se manifestira tudi v različnih umetniških delih in arhitekturnih znamenitostih. Ljubitelji podeželja se lahko pomudijo na poljih sivke, ali pa obiščejo jezera, gore ali pa različna smučišča. Bogata zgodovina se kaže tudi v številnih ohranjenih in vzdrževanih gradovih, kjer je večina odprtih za oglede.

Članki iz iste kategorije: