Tempel v Atenah, Grčija

Nepozabno potovanje po Grčiji, zibelki civilizacije

Turistična država Grčija nudi nepozabne trenutke in doživetja. Njena raznolika kultura, čudovita pokrajina, zanimivi prebivalci in odlična kulinarika, vsako leto privabi trume turistov. Zaradi zasedenosti, mora biti rezervacija hotela Grčija kot primer visoke obiskanosti v glavni sezoni, opravljena veliko vnaprej. V primeru, da želite videti čim več znamenitosti in krajev v kratkem času, začnite pot  na letališču v Atenah. Od Aten se odpravite do Akropole, Partenona, do Atiškega polotoka, Teb in do antičnega preročišča Delfi. Tu preživite prvo nočitev, saj ima kraj neverjetno energijo. Mesto Delfi namreč slovi kot romarsko središče za prebivalce Grčije in drugih držav. Prerok je po mitologiji odgovarjal  na vprašanja prebivalstva o sreči,ljubezni, bogastvu in zdravju. Čez dan se odpravite na preročišče, zvečer pa se sproščajte v lokalnih gostilnah in barih.

Nasadi oljk in olimpijsko mesto

Za potovanje od Aten naprej, boste že doma iskali po nizih rezervacija hotela Grčija, ter opravili rezervacijo. Nadaljnje potovanje se bo tako brezskrbno nadaljevalo mimo nasadov oljk do mesta Itea. Od tu pa nadaljujte do olimpijskega mesta Rio Antirrio, ki je velik kulturni in arhitekturni dosežek 21.stoletja.

Loutraki, Grčija
Loutraki je obmorsko letovišče v Grčiji

Pot naj vas nadalje zanese do Patrasa, ki je največje mesto na Peloponezu. Malce si oddahnite v lokalnih gostilnah in se okrepite s sirom, domačim kruhom in olivami. Odidite tudi na ogled cerkve svetega Andreja ter nadaljujte pot do mesta Loutraki. Peš se v popoldanskem in večernem času odpravite tudi v samo središče, kjer si oglejte pestra dogajanja in prireditve.

Odlična rezervacija hotela Grčija v mestu Mikene

Od mesta Loutaki se odpravite dalje v smeri Miken. Slednje so izjemno staro grško mesto, ki je imelo tekom zgodovine pester ekonomski in kulturni razvoj. Mikene imajo čudovit razgled iz hriba, na katerem je zgrajena palača. V času pred našim štetjem so Mikene bile eno izmed glavnih središč civilizacije. Bile so tudi znamenita vojaška utrdba, saj je s hriba dober razgled na vse smeri neba. Nujno si oglejte Levja vrata, grobnico Agamena ter Akropolo.

Turistični vodnik mesta Miken, Grčija

Od tu po krajšem počitku odidite tudi do Epidavrosa. Slednji je v antiki slovil kot kraj boga zdravilstva Asklepija. Tu so tekom zgodovine tudi romali številni domači in tuji romarji. Legenda govori o tem, da je mesto Epidavrosa kraj čudežnih ozdravljenj. Dan zaključite v mestecu Nauplio, ki ima znamenito trdnjavo Palamido in čudovito razgledno točko Akronauplio.

Zaključek krožne poti

Krožno pot nazaj proti Atenam nadaljujte z vožnjo do Korintskega prekopa. Slednji je dolg že 6343 metrov in je bil dokončan leta 1893. Vožnjo zaključite v Atenah, kjer si oglejte stadion Panathinaiko ter slike prvih olimpijskih iger sodobne dobe. Nadaljujte tudi z ogledom palače ministrskega predsednika, parlamentom, univerzo in Akademijo. Ne pozabite pa tudi na sam ogled čudovitih vrtov Zappion in Zeusovega templja. Pot naj vas zanese tudi mimo Hadrijanovega slavoloka ter stare četrti Plaka. 

Članki iz iste kategorije: