Predstavitve Slovenija

Piran Slovenija
- Predstavitve Slovenija

Slovenija

Slovenija je mlada evropska država v srednjem delu Evrope. Od 1. maja 2004 je tudi članica Evropske unije. Območje Slovenije so Slovani naselili že v 6. stoletju, po burni zgodovini, pa se je država osamosvojila 25. junija 1991. Skozi zgodovino se je država hitro razvijala in držala korak z najrazvitejšimi zahodno evropskimi državami. Danes je po povprečnem bruto proizvodu na prebivalca na seznamu najboljših 30. držav na svetu.

Postojnska jama Slovenija
- Predstavitve Slovenija

Postojnska jama

Postojnska jama je najbolj obiskana turistična znamenitost Slovenije. Čeprav je Slovenija posejana s čudovitimi lepotami krasa, pa je Postojnska jama njen največji biser. Med več kot 12.000 jamami v Sloveniji, je Postojnska jama prva, ki si jo turisti običajno izberejo za ogled. A ponavadi ne zadnja.

Portorož Slovenija
- Predstavitve Slovenija

Portorož

Portorož je sinonim za elitni obalni turizem. Čeprav je z razvojem zdraviliškega turizma Portorož zaslovel v svoji okolici že v 13. stoletju, pa so šele po letu 1960 pričeli z obnovo in graditvijo nove turistične infrastrukture. Portorož je čudovito obmorsko letovišče na slovenski obali. Mesto Portorož spada pod občino Piran. Njegove korenine segajo v rimski čas, ostanke manjšega pristanišča in ribogojnice so arheologi našli na mestu, kjer sta danes skladišče soli in Srednja pomorska šola.

Pohorje Slovenija
- Predstavitve Slovenija

Pohorje

Pohorje je pogorje v severovzhodnem delu Slovenije. Čeprav je rastlinstvo na prostranem območju silno raznoliko, pa je Pohorje v glavnem poraščeno z iglastim gozdom. Mariborsko Pohorje je priljubljena izletniška točka za goste iz vse države in tudi vse več obiskovalcev iz drugig dežel, ki ta čudoviti del Slovenije šele spoznavajo. Izjemne lepote, ki jih Pohorje lahko ponudi, sodijo tako med naravne in kulturne, kot tudi etnološke posebnosti.

Jože Plečnik
- Predstavitve Slovenija

Jože Plečnik

Plečnik je sinonim za slovensko arhitekturo. A v resnici je arhitekt Jože Plečnik s svojimi mojstrovinami za vedno zaznamoval tri prestolnice: Ljubljano, Dunaj in Prago. Slovenski arhitekt številka 1 Jože Plečnik, se je šolal na Dunaju pri arhitektu Ottu Wagnerju. Kmalu se je izkazal z arhitekturnim delom evropske moderne in sicer z načrtom za izgradnjo Zacherlove palače. A na Dunaju to ni edino delo Plečnika, ki je pomagal pri ureditvi nekaterih dunajskih hiš, njegovi znani deli pa sta še vodnjak…

Preberite več