Budimpešta Madžarska
- Predstavitve tujina

Budimpešta

Budimpesta je glavno mesto Madzarske in eno pomembnejsih mest v srednji in vzhodni evropi. Skozi zgodovino je Budimpesta igrala pomembno vlogo, se posebej v casu Avstro-Ogrskega cesarstva ob koncu 19. in zacetku 20. stoletja. Budim in Pesta Budimpesta je sestavljena iz dveh delov mesta, ki lezita na nasprotnih straneh nekdaj modre reke, ki je po barvi tudi dobila svoje ime Donava. Tako je Budimpesta v resnici sestavljanka iz dveh imen. Budim lezi na zahodni strani reke, na vzhodni pa Pesta.

Ulan Baatar - Mongolija
- Predstavitve tujina

Mongolija

Mongolija – ogromna in redko poseljena stepa v srednji Aziji. Drugo ime za to deželo številnih prostranstev je tudi »dežela modrega neba«. Posebnost te je, da je izjemno velika (za kar 3 Francije) a ima samo približno toliko prebivalcev, kot Slovenija. Zaradi svoje posebnosti in izjemne narave, je Mongolija raj za vse ljubitelje avantur in narave.

Grad Budrum Turčija
- Predstavitve tujina

Turčija v malem po novem tudi v mestu Budrum

Turčija, vez med Evropo in Azijo ter tradicijo in tehnologijo je od vedno privlačna za poslovni ali izobraževalni obisk ter prostor za umetniški ali avanturistični navdih. Budrum je šarmantno in razgibano s trenutno prenavljajočem se obzidjem obdano pristaniško mesto, 270 km južno od Izmirja, z okoli 35.000 prebivalci, ki so poleg uveljavljenega ribolova, gradnje ladij, tkanja preprog in kmetijstva v zadnjih letih svoj razvoj pospešeno usmerili tudi v turizem in umetnost, z katerima se Turčija tudi sicer postopno a zavestno…

Preberite več

Lovište Pelješac Hrvaška
- Predstavitve tujina

Lovište, Pelješac

Lovište je majhen kraj na južno dalmatinskem polotoku Pelješac. Kljub temu, da je polotok geografsko povezan s celino ima vse značilnosti otoških krajev. To še posebej velja za Lovište, ki do pred nekaj destletij sploh ni imel cestne povezave z ostalimi kraji na Pelješcu. Kraj so namreč ustanovili ribiči s sosednjega otoka Hvara, ki so sem prihajali lovit – iz česar izhaja tudi ime kraja.

Eifflov stolp Pariz Francija
- Predstavitve tujina

Pariz

Pariz predstavlja največjo živahnost, pisanost, lepoto in veličino, ki jo lahko neko mesto ponudi. Na tako majhnem prostoru, kot ga obsega Pariz, boste drugod težko srečali toliko umetnosti, zgodovine ter razvajanja. Nič čudnega torej, če je Pariz zibelka svetovnega turizma. Letno Pariz obišče toliko gostov iz vsega sveta, da se zdijo številke v primerjavi z obiskom večine drugih svetovnih mest, precej neverjetne. V enem samem mestu boste na hitro srečali izjemno število tujcev, ne samo turistov, tudi priseljencev iz celega…

Preberite več

Munchen Nemčija
- Predstavitve tujina

München

München je eno najpomembnejših mest v Nemčiji. Hkrati je München že od leta 1505 tudi glavno mesto Bavarske, a za vse tiste, ki ga ne povezujejo z nogometom, je München pomemben predvsem zaradi piva. München vsako leto gosti morda največjo pivsko veselico na svetu. Tradicionalni Oktoberfest, ki ga München organizira že od leta 1810, se prične v septembru in traja do prvega dela oktobra. Oktoberfest obišče množica gostov iz celega sveta, a največ je seveda Nemcev. Vsi zbrani ob dogodku…

Preberite več

Praga Češka
- Predstavitve tujina

Praga

Praga je čudovito mesto, skozi katerega teče reka Vltava. Čeprav je Praga politični center Češke, glavno in hkrati največje mesto v državi, pa je najpomembnejša panoga v mestu gotovo turizem. Skoraj 1000 hektarjev starega mestnega jedra Prage je zaščitil UNESCO, kot svetovno kulturno dediščino. Nič čudnega torej, da Praga letno sprejme množice turistov iz celega sveta, ki občudujejo kulturno dediščino, ki so jo zapustile pridne roke.

Dunaj Avstrija
- Predstavitve tujina

Dunaj

Dunaj ni le glavno mesto Avstrije. Dunaj je mesto, kjer se srečuje vsa politična, poslovna in kulturna smetana celotne Avstrije. A ne samo Avstrije. V futurističnem mestecu UNO City (Dunajski mednarodni center), ki je več kot le del Dunaja, se srečujejo poslovneži iz vsega sveta. Sodobna metropola je naposled spet zaživela! Dunaj je desetletja živel med vzhodom in zahodom. Vseeno je geografsko bližji pomembnih prestolnicam, ki so dolga leta živela za železno zaveso.

Budimpešta Madžarska
- Predstavitve tujina

Budimpešta

Budimpešta je glavno mesto Madžarske in eno pomembnejših mest v srednji in vzhodni evropi. Skozi zgodovino je Budimpešta igrala pomembno vlogo, še posebej v času Avstro-Ogrskega cesarstva ob koncu 19. in začetku 20. stoletja. Budimpešta je sestavljena iz dveh delov mesta, ki ležita na nasprotnih straneh nekdaj modre reke, ki je po barvi tudi dobila svoje ime Donava. Tako je Budimpešta v resnici sestavljanka iz dveh imen. Budim leži na zahodni strani reke, na vzhodni pa Pešta.