Smučišče Vogel Slovenija

Vreme Vogel

Vreme kroji številne dejavnosti v naravi in včasih onemogoča uživanje v aktivnostih, med katerimi je na primer smučanje. Tako tudi vreme na Voglu v veliki meri narekuje potek smučarske sezone na tem visokogorskem smučišču, prav tako pa morajo vremensko napoved preveriti smučarji, ki se odpravljajo na smučišče.

V zadnjih letih se vse pogosteje dogaja, da je smučarska sezona prikrajšana zaradi pomanjkanja snega, a visokogorska smučišča se tem težavam vsaj do neke mere izognejo. Vreme na Voglu je v zimskih mesecih navadno primerno vsaj za izdelavo umetne snežne podlage, večinoma pa zapade tudi dovolj naravnega snega, da smučišče lahko normalno obratuje skozi celotno smučarsko sezono.

Vogel Slovenija

Pozimi je tako Vogel priljubljena destinacija rekreacijskih smučarjev, ki uživajo na belih strminah, a tudi poleti gora ni popolnoma zapuščena – če je vreme na Voglu ugodno, se na pobočja podajo pohodniki in drugi rekreativci, ki uživajo v naravi. Poleg sproščujoče telesne aktivnosti nudi Vogel tudi izjemne razglede – predvsem lep je pogled na Bohinjsko jezero, lepo pa se vidi tudi veličastni Triglav. Obisk Vogla v poletnih dneh je primeren za vse, tudi tiste, ki se s pohodništvom ukvarjajo le občasno, saj vzponi niso zahtevni, možno pa je tudi le pohajkovati po nižjem delu pobočja ali pa uživati v drugih dejavnostih, ki jih nudita gora in okolica.

Kot omenjeno pa lahko vreme na Voglu v veliki meri vpliva na dejavnosti, ki jih lahko izvajamo – aktivnosti v naravi so prijetne le v ugodnem vremenu, zato v deževnih dneh Vogel ni obiskan. Takrat je bolje poiskati kakšno zanimivost v bližnjih krajih.

Članki iz iste kategorije: