Eifflov stolp Pariz Francija

Pariz

Pariz predstavlja največjo živahnost, pisanost, lepoto in veličino, ki jo lahko neko mesto ponudi. Na tako majhnem prostoru, kot ga obsega Pariz, boste drugod težko srečali toliko umetnosti, zgodovine ter razvajanja.
Nič čudnega torej, če je Pariz zibelka svetovnega turizma. Letno Pariz obišče toliko gostov iz vsega sveta, da se zdijo številke v primerjavi z obiskom večine drugih svetovnih mest, precej neverjetne. V enem samem mestu boste na hitro srečali izjemno število tujcev, ne samo turistov, tudi priseljencev iz celega sveta. Že kratek sprehod po centru Pariza lahko ponudi popotovanje od Azije do Afrike, če boste le zašli v prave dele mesta.

Trg Charles de Gaulle Pariz

V svojem osrčju Pariz ne skriva le pregrešno dragih butikov, restavracij in parfumerij. Niti ni Pariz samo Eiflov stolp ali skakanje od muzeja do muzeja. Čeprav si je zelo veliko stvari res vredno ogledati in čeprav lahko v vrsti za bežen pogled na Mona Liso zapravite dolge ure časa. Pariz je tudi film, v nešteto kinematografih ali pa iskanje zanimivih knjig v kateri izmed knjigaren.

Pariz preprosto morate obiskati. Videti Eiflov stolp ali Elizejske poljane na slikah in v filmih, je čisto nekaj drugega, kot doživeti jih v resnici. Ni vam treba v muzej v Louvru ali Rodinov muzej, niti ni nujno, da si ogledate Sveto kapelo in Notredamsko cerkev, da bi lahko doživeli Pariz. Lahko preprosto posedate ob reki Seni ali se sprehajate po parkih, obiščete boljši trg ali se preprosto sprehajate od ulice do ulice. Pariz je vedno zanimiv in dinamičen.

A nikar ne pozabite, da bo Pariz iz vas spravil še kaj več, kot samo vzdihe ob videnem in doživetem. Pariz je strokovnjak za tanjšanje vaše denarnice, zato na pohajkovanje po mestu, vedno odpravite s polno denarnico.

Preberite si tudi naslednji članek z naslovomDrugo največje pristanišče in modna prestolnica Antwerp vabi“.

Članki iz iste kategorije: