Madžarska je priljubljena destinacija tudi za mlade

Čeprav se Slovenci veliko bolj pogosto odpravljamo na Hrvaško in v Avstrijo, pa radi obiščemo tudi našo sosednjo Madžarsko. Predvsem nas navdušuje življenje in utrip ob Blatnem jezeru, ki je izjemno priljubljen turistični kraj in tudi največje jezero v srednji Evropi. Madžarska se prav tako ponaša z glavnim mestom Budimpešta. Vanj izredno radi zahajajo mladi, saj slovi tudi po burnem nočnem življenju. 

Budimpešta ni samo mesto zabave

Seveda pa je glavno mesto Madžarske znano predvsem zaradi bogate zgodovine in kulture. Poleg tega pa slovi tudi po zdravilnih vrelcih, ki jih hodijo občudovat ljudje s celega sveta. In ko si bomo privoščili sprehod po tem izjemnem središču, nas bo navdal občutek, da se sprehajamo skozi različna obdobja časa. 

Glavno mesto Madžarske je znano predvsem zaradi bogate zgodovine in kulture

Kaj še pritegne pozornost?

Že res, da se mladi na Madžarsko oziroma v njeno prestolnico hodijo predvsem zabavat. Ta del je na sporedu šele pozno zvečer ter ponoči. Čez dan pa bi bil greh, če bi ga prespali in se ne bi odpravili raziskat še nekaj najbolj znamenitih predelov. Turistični vodiči jih ponavadi peljejo še v znameniti Visegrad. Ta je nekoč predstavljal sedež srednjeveške Madžarske. Tu je bila tudi rezidenca vsem dobro poznanega kralja Matjaža. Navdušilo nas bo tudi tamkajšnje mestno obzidje ter Salamonov stolp, ki se nahaja na vrhu znamenitega hriba.

Po čem še slovi Madžarska?

Kot vsaka prava dežela, kamor radi zahajajo turisti, tudi Madžarska slovi po izjemno zanimivi ter okusni hrani, ki je ne srečamo skorajda nikjer drugje po svetu. Najpomembnejša sestavina madžarske kuhinje je prav zagotovo mleta rdeča paprika, ki jo vključujejo v številne tradicionalne jedi. Med njimi so tako najbolj znane golaž, kokošji paprikaš, segedin ter mesne palačinke. Zanimiva pa je tudi jed iz sladkovodnih rib, ki ima prav posebno ime. Madžarska je poznana tudi po nekaterih posebnih sladicah. Tako nikakor ne moremo mimo izjemno okusnih zavitkov, palačink s sirom, gobami, orehi ali pa makom. Tudi slivovi cmoki ter kostanjev pire sta priljubljeni sladici. 

Madžarska nam tako lahko ponudi marsikaj. Vse bolj je priljubljena tudi pri mladih, ki se v prvi vrsti tja hodijo predvsem zabavat, poleg tega pa si ne smejo dovoliti zamuditi številnih ogledov ter poizkusiti njihove priljubljene ter zanimive jedi. 

Članki iz iste kategorije: