Antwerp, Belgija

Drugo največje pristanišče in modna prestolnica Antwerp vabi

Velika večina ljudi ne razmišlja o Belgiji, kot o priljubljeni turistični destinaciji. A se žal moti. Belgija nudi veliko. Nudi ne samo odlično prometno infrastrukturo, visoko gospodarsko rast in zanimive zgradbe. Nudi tudi bogato kulturno dediščino, zanimivo in raznoliko prebivalstvo, odlične čokoladne praline, nenavadne arhitekturne dosežke in še obilo drugih progresivnih stvari. Ena najbolj zanimivih destinacij je gotovo pristaniško mesto Antwerp, ki je drugo največje pristanišče v Belgiji. Hkrati je tudi moden in zgodovinsko zelo raznolik kraj. Mesto je zaslovelo v 16.stoletju, ko je postalo pomembna destinacija za uvoz blaga iz Indije in drugih azijskih držav.

Bogata zgodovina

Pri iskanju zanimivih in nepozabnih lokacij, vsekakor v spletni iskalnik vnesite tudi iskalni niz rezervacija hotela Antwerp, saj tega ne boste obžalovali. Mesto je v 16. Stoletju pridobilo veljavo zaradi sprejemanja tovora iz Indije. V njem je tedaj živelo veliko Židov, ki so trgovali z diamanti ter pospešili gospodarski napredek mesta.

Antwerp - Kip Silvija Braba in velikanske roke
Kip Silvija Braba in velikanske roke v Antwerpnu

Mesto se nahaja približno 40 km izven Bruslja ter le 15 kilometrov stran od meje z Nizozemsko. Pri iskanju na spletu po nizu rezervacija hotela Antwerp, si boste tako lahko privoščili več dnevno rezervacijo. Iz mesta boste namreč lahko odšli tudi na druge, sicer dražje destinacije v okolici. Zvečer pa se boste preprosto odpravili nazaj v mesto Antwerp.

Šest največjih znamenitosti

Tekom iskanja rezervacija hotela Antwerp, boste gotovo naleteli tudi na mestnih šest znamenitosti. Med najlepše kulturne in arhitekturne dosežke vsekakor uvrščamo cehovske hiše na Grote Martktu, mestno hišo, veliko pristanišče, grad Steen, razgledno točko na hribu nad celotno mesto ter Katedralo Naše gospe.

Kako obiskati Antwerpen v enem dnevu

Vse našteto priča o bogati kulturni dediščini kraja ter o raznolikosti prebivalstva. Cehovske hiše so na primer v 16. Stoletju pogorele v velikem požaru. Mesto se jih je kasneje odločilo obnoviti in sezidati na novo v flamskem renesančnem stilu. Na vrhu streh se nahajajo pozlačeni kipi, ki upodabljajo različne mestne cehe. Mesto obrtnikov je tako dobilo viden dokaz pridnosti in požrtvovalnosti delovnega ljudstva.

Spletna rezervacija hotela Antwerp kot varno in prijazno mesto

Navkljub zanimivi in raznoliki zgodovini, je mesto Antwerp majhno v primerjavi z drugimi pristaniškimi mesti. Skozi celotno območje se lahko v enem dnevu brezskrbno odpeljete kar s kolesom. Za kolesarje je ustvarjen tudi poseben predor, ki sega 31 metrov globoko in 572 metrov v dolžino pod rečno gladino reke Šeldo. Mesto je varno za vse domačine in turiste. Mirno in brezskrbno se tako odpravite po mestnih parkih, botaničnem vrtu ter na različne koncerte in festivale na prostem. Na majhni kvadraturi mesta boste naleteli tudi na raznolike kulture in prebivalstvo. Tam živijo Turki, Poljaki, Madžari, Maročani in Bošnjaki. 

Članki iz iste kategorije: