Letalski muzej Beograd

Beograd – letalski in tehnični muzej

ZA LJUBITELJE TEHNIKE – ODPOVEDANO
Izgleda, da se je kriza dotaknila tudi nekaterih,ki so se predhodno že prijavili na naš izlet v Beograd (20-22.03.2009), nato pa so nam žal prejšnji teden udeležbo odpovedali.
Takih je bilo več kot 20, tako, da nas je žal ostalo premalo, da bi izpeljali ta izlet,tako,kot smo načrtovali.Rešitev bi bila v precejšnjem povišanju cene, za kar pa se nismo odločili.
Tako smo primorani, da naš izlet odpovemo, za kar se vam opravičujemo in istočasno obljubljamo, da ga bomo zagotovo izpeljali enkrat v prihodnosti.

Muzej letalstva v Beogradu je bil ustanovljen leta 1957, v novo zgradbo pri letališču Surčin pa se je preselil ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja. Na ogled je okoli osemdeset vrst letal, ki so večinoma še zmeraj sposobna letenja.

PROGRAM IZLETA :

1. dan, petek, 20.03.2009 Odhod iz Ljubljane 23 uri. Vožnja s turističnim avtobusom mimo Zagreba po avtocesti mimo Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice z vmesnimi postanki do Beograda kamor bomo prispeli v jutranjih urah.

2. dan, sobota, 21.03.2009 Skozi »beograjska vrata«, ki predstavljajo enega od vhodov v mesto se bomo zapeljali do Novega Beograda, nato mimo Arene, kjer je potekala Evrovizija 2008 ter mimo kongresnega centra Sava. Videli bomo cerkev Svetega Save, največjo pravoslavno cerkev v Srbiji, se zapeljali čez Terazije, mimo Trga Republike, videli stavbo Skupščine RS. Sledi nastanitev v hotelu, kjer bomo imeli nekaj časa za počitek in prosto za kosilo. Popoldne ob 13.uri bomo nadaljevali z ogledi. Ustavili se bomo pri Hiši cvetja, obiskali grob Josipa Broza – Tita, nadaljevali pot mimo stadionov Crvene zvezde in Partizana do Tehničnega Muzeja Nikole Tesla (http://www.yurope.com/org/tesla/). Voden ogled, nato povratek v hotel. Za tiste z največ energije bomo pripravili večerno druženje. Nočitev.

3. dan, nedelja, 22.03.2009 Zajtrk, nadaljevanje ogledov. Odpeljali se bomo do »Muzeja jugoslovanskega vojnega letalstva«, enega najboljših tovrstnih muzejev v Evropi. Voden ogled muzeja z vodičem,nato pa bomo imeli prosto za samostojen ogled muzeja. Po kosilu bomo zapustili Beograd in se po enaki poti odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena: 112 EUR

Cena vključuje:

  • prevoz z modernim turističnim avtobusom Ljubljana – Beograd – Ljubljana
  • vstopnini za Muzej jugoslovanskega vojnega letalstva in za Muzej Nikola Tesla,
  • nastanitev v hotelu 3*** TWC 1/2 + 1 na bazi pol penziona,
  • ogledi po programu,
  • organizacija in vodenje ter osnovno zdravstveno zavarovanje potnikov.

Za vstop v Republiko Srbijo potrebujemo veljavni potni list. Cena je izračunana ob udeležbi 40 potnikov. Splošni pogoji poslovanja potopisnega društva Kam po Sloveniji so sestavni del te ponudbe.

Organizator: Potopisno društvo Kam po Sloveniji, www.kam.si, Zgornje Gameljne 48 f, Ljubljana

Kontakt in prijava: drustvo@kam.si, 01/511-09-61, 030-379-144

Članki iz iste kategorije: