Grad Budrum Turčija

Turčija v malem po novem tudi v mestu Budrum

Turčija, ki na zahodu meji na Grčijo in Bolgarijo, je vez med Evropo in Azijo ter tradicijo in tehnologijo je od vedno privlačna za poslovni ali izobraževalni obisk ter prostor za umetniški ali avanturistični navdih.

Budrum je šarmantno in razgibano s trenutno prenavljajočem se obzidjem obdano pristaniško mesto, 270 km južno od Izmirja, z okoli 35.000 prebivalci, ki so poleg uveljavljenega ribolova, gradnje ladij, tkanja preprog in kmetijstva v zadnjih letih svoj razvoj pospešeno usmerili tudi v turizem in umetnost, z katerima se Turčija tudi sicer postopno a zavestno odpira svetu.

Budrum Turčija

Najbolj preprost način za spoznavanje ponudbe mesta v vsej svoji raznolikosti in izvirnosti je obisk glavne ulice  Cumhurriyet Caddesi, kjer lahko na primer kupite vse vrste igrač, oblačil ali porcelana. Okrepčajte in spočijte se v številnih kavarnah ali restavracijah, zvečer pa v soju utripajočih se luči zaplešite v sodobnih elektronskih ritmih novih diskotek ali pa v tradicionalnih barih občudujete turško glasbeno, gledališko ali filmsko umetnost.

Turčija je danes eno samo gradbišče, tako je tudi mesto Burdum dobilo svoje moderno letališče, ki ga je Carigradu približalo zgolj na eno uro zračne vožnje.

Članki iz iste kategorije: