Barcelona Španijaa

Španija je v kuhinji tradicionalno preprosta in izvirna

Španija je poznana po preprostih, odprtih in temperamentnih ljudeh, ki svoje lastnosti skozi tradicijo vnašajo tudi v kuhinjo, katera odraža raznolikost regij, poudarja dobre strani kolonializma in izkorišča naravne danosti.

Španija s svojimi otoki znanimi po toplem morju in soncu, ponuja obilo ribjih specialitet narejenih na tisoč in en način, lahko so pečene na žaru, ocvrte v oljčnem olju ali kuhane v loncu z močno osoljeno vodo. Brancin, orada, tuna, kalamari, morske školjke…, katere Španija v naravni ali predelani obliki izvaža po celem svetu so visoke kakovosti in seveda na voljo skozi vso leto. Kolonialisti so prinašali začimbe, katere so hitro postale sestavni del dnevnih obrokov. Banane, pomaranče, ananas, melone… so v delno tropskem sredozemskem podnebju sredi sinje modrega neba z ribami sklenile večni dogovor o sožitju. Vetrovi iz vseh smeri pa iznajdljivim mogoče malo preveč tehnološko usmerjenim vinarjem pomagajo ustvariti tipičen blagodejen okus vina, katerega Španija vedno bolje trži.

Plaža Barcelona Španija

V zadnjem času se države v kulinaričnem smislu skušajo vedno bolje predstaviti skozi omake, Španija ima tukaj ogromno idej s kombiniranjem rib, zelenjave, sadja, olja in vina.

Članki iz iste kategorije: