Pohorje Slovenija

Pohorje

Pohorje je pogorje v severovzhodnem delu Slovenije. Čeprav je rastlinstvo na prostranem območju silno raznoliko, pa je Pohorje v glavnem poraščeno z iglastim gozdom.
Mariborsko Pohorje je priljubljena izletniška točka za goste iz vse države in tudi vse več obiskovalcev iz drugig dežel, ki ta čudoviti del Slovenije šele spoznavajo. Izjemne lepote, ki jih Pohorje lahko ponudi, sodijo tako med naravne in kulturne, kot tudi etnološke posebnosti.

Pohorje Slovenija

Vendar pa je Pohorje še mnogo več od hribovitega sveta. Skozi desetletja so turistični delavci napravili na osrednjem grebenu Pohorja priljubljeno turistično središče Mariborsko Pohorje. Smučarski center ponuja svojim obiskovalcev več kot 40 kilometrov smučarskih prog različnih težavnostih stopenj, na različnih nadmorskih višinah ter skoraj 30 kilometrov tekaških prog. Vsa smučišča povezuje že 5 sedežnic in 16 vlečnic, poleg tega pa še krožno-kabinska žičnica, do katere se lahko obiskovalci iz centra mesta pripeljejo kar z mestnim avtobusom.

Pohorje je tudi sicer lahko dostopno in sicer iz smeri Hoč, Zreč in Maribora. Celotno pogorje se nahaja med Dravsko-Ptujskim poljem in reko Dravo na skrajnem severu ter med mestoma Maribor in Dravograd, gledano v smeri vzhod-zahod. Na jugu se Pohorje konča pri kraju Slovenske Konjice, od koder je odlično izhodišče na smučišča na Rogli (1517 metrov nadmorske višine) ali v moderni športno rekreacijski kompleks terme Zreče.

Pohorje kvalitetno pogosti vsakega obiskovalca, v kateremkoli delu leta. Znanih športno rekreacijskih središče je več, poleg Rogle še Kope, Areh in drugi, vendar pa je med najbolj znanimi snežna plaža, ki je cilj znamenite tekme Zlata lisica, ki šteje za svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske.

Poleti je Pohorje vredno obiskati zaradi lepih pohodnih in kolesarskih poti, obiska pa je vreden tudi adrenalinski park in seveda poletno sankališče.
Če boste odšli na Pohorje na družinski izlet ali se vpisali na enem izmed smučišč v smučarsko šolo, če ste navdušen samotar ali zahteven smučarski navdušenec, tekač ali sankač, vam po obisku tega lepega dela Slovenije gotovo ne bo žal.

Članki iz iste kategorije: