Kranjska gora Slovenija

Kranjska Gora

Kranjska Gora je kraj, kamor se lahko odpravite na smučanje. Če pa vas smučanje ne veseli, je Kranjska Gora vedno pripravljena na topel sprejem množice turistov. Kranjska Gora je majhen kraj na severozahodu Slovenije. Obdana je z visokim hribovjem, v neposredni bližini pa je precej vrhov, ki segajo nad 2000 metrov nadmorske višine.

Kranjska Gora je lahko dostopna tako iz sosednjih dežel, saj je v neposredni bližini meja z Italijo in Avstrijo, hkrati pa tudi po avtocesti iz osrčja Slovenije. Od glavnega mesta je oddaljena okoli 85 kilometrov, kar pomeni približno eno uro vožnje, saj lahko skoraj celo pot prevozite po avtocesti.

A tudi iz južne strani je lahko dostopna, saj se lahko domačini ali obiskovalci smaragdne doline ob reki Soči, preko prelaza Vršič spustijo naravnost v Kranjsko Goro. Vendar pa je v tem primeru potrebno vedeti, da je prelaz Vršič ob slabem vremenu hitro zasnežen in cesta zaprta.

Kranjska Gora je eno najbolj znanih smučarskih središč na območju Alp, še posebej pa v njihovem vzhodnem delu. Turistom je na voljo veliko različnih hotelov in privatnih namestitev, tudi igralništvo pa tod pridobiva na pomenu.

Kranjska gora - Hotel Vitranc - Slovenija

V neposredni okolici Kranjske Gore je zelo veliko urejenih smučišč, kjer vsako zimo na desetinah kilometrov smučarskih prog uživajo tisoči smučarjev. Kranjska Gora prav tako kot smučišče Rogla, ponuja tudi šolo smučanja in deskanja na snegu za tiste, ki se teh veščin šele želijo naučiti. Sicer pa so na voljo tudi sankališča.

V poletnih mesecih vas Kranjska Gora pričaka z milim ozračjem, kar je kot nalašč za vse tiste, ki vročine ne prenašajo. Na voljo je tudi poletno sankališče po urejeni stezi, v neposredni okolici pa je toliko idiličnih vasic in krajev, da boste vedno imeli kaj početi.

Članki iz iste kategorije: