Otroci na snegu na smučišču Rogla

Družinam prijazno smučišče Rogla

Odlične družinske smučarske in snežne počitnice so želja mnogo družin in pomemben del aktivnih družinskih počitnic. Smučarske družine vedo, zakaj se vračajo na Smučišče Rogla. Ker jih ta s svojo ponudbo nikoli ne razočara. Smučišča na Rogli so urejena, varna, primerna za različne stopnje znanja in nudijo pestro dodatno ponudbo. V nadaljevanju si bomo ogledali, zakaj je smučišče Rogla tako priljubljeno med družinami.

Smučišče Rogla se nahaja na nadmorski višini 1.517 m in se razprostira na 100 hektarih. Navdušenim smučarjem nudi 11 vlečnic in 2 4-sedežnici, nočno smuko, različno zahtevne proge in dodatno ponudbo (sankališče, tek na smučeh, animacijo za otroke, odlično hrano ipd.).

Predvsem mladim družinam je všeč, da se lahko pripeljejo z avtom tik do smučišča. Z majhnimi otroki in kupom opreme v rokah pot od avta do smučišča vsekakor ni enostavna. 

Kaj nudi smučišče Rogla?

Smučišče Rogla je mogoče obiskati le za en dan, lahko pa se tukaj zadržite dlje časa, saj aktivnosti vsekakor ne zmanjka. 

Na Rogli boste našli aktivnosti za vse generacije – različna težavnost smučarskih prog vabi tako začetnike kot zahtevne smučarje. Za najmlajše pa ob prvih smučarskih zavojih nudijo smučarski trak, ki jih pripelje na vrh proge. Če bi si starši zaželeli samostojnega smučanja brez otrok, so otroci lepo vabljeni v Zlodejevo deželo, kjer se bodo zabavali v snegu skupaj z animatorji.

Za vse željne adrenalina, pa lahko najdete zabavo v Fun parku – poligonu za deskarje in free style smučarje.

Možna je tudi izposoja opreme. Če se želite preizkusiti v smučanju ali bordanju, pa še niste prepričani, da je to za vas, je izposoja opreme idealna izbira za preizkus.

Virtualni sprehod Rogla 360°

Smučanje in deskanje na Rogli

Glavni dejavnosti smučišča Rogla sta smučanje in deskanje. Če še niste vešči enega ali drugega, lahko kot pomoč pri učenju najamete inštruktorja smučanja ali bordanja iz Šole snežnih športov. Učitelji smučanja in bordanja so strokovno usposobljeni in se izobražujejo vsako leto. Smučarskega tečaja pa se lahko udeležite individualno ali v skupini, primeren pa je za vse starosti. Inštruktorja lahko najamete tudi kot družina. 

Učite se lahko alpskega smučanja, deskanja na snegu ali teka na smučeh.

Za adrenalina željne in tiste, ki radi smučajo in deskajo izven ustaljenih poti, je na smučišču Rogla narejen tudi Fun Park. Ta ponuja snežne elemente, na katerih lahko skačete in izvajate akrobacije. Lahko pa si Fun Park in akrobacije deskarjev in smučarjev samo ogledate.

Smučanje na belih strminah Rogle
Smučanje in deskanje na Rogli je možno na 100 hektarjih smučarskih prog

Tek na smučeh

Tek na smučeh med zasneženimi gozdovi se sliši odlično. Tek na smučeh je intenziven šport, saj pri njem delujejo vse mišice v telesu. Rogla nudi 24 različno zahtevnih in dolgih prog tako za začetnike kot profesionalne športnike. 

Idilično okolje je popolno za odmik, sprostitev in razgibanje telesa. Za tiste družinske člane, ki ne smučajo, radi pa tečejo na smučeh, so tekaške poti na Rogli odlična izbira. Tako imate malo časa zase, preostali del dneva pa preživljate v krogu najljubših.

Krpljanje po Rogli

Krpljanje, kaj to sploh je?

Tradicionalne krplje obstajajo že tisočletja. Približno do leta 1950 so bile narejene iz lesa in z vezmi iz surove kože. Najprej so jih razvili za pomoč pri hoji po globokem snegu od kraja do kraja, kot način transporta. Tudi v sodobnem času krplje ljudem omogočajo hojo po vrhu globokega snega, vendar se uporabljajo bolj v rekreativne namene. Krplje težo razporedijo tako, da se sprehajalec ne pogrezne v mehke nanose snega, in ljudem omogočajo pohajkovanje po pokrajinah, ki bi bile z navadno zimsko obutvijo običajno neprehodne.

Krpljanje je lahko tudi odlična družinska zabava, ki se nemalokrat spremeni v lovljenje po snegu, kepanje, risanje snežnih angelov ipd. Zabava za vso družino, ki ima vedno več privržencev. Enkrat kot izkusiš krpljanje, lahko postane to nov najljubši šport. 

Za krpljanje po Rogli lahko najamete tudi vodnika, ki vas bo popeljal do Lovrenških jezer, Koče na Jurgovem in Koče na Pesku. Naučili se boste osnov krpljanja in se prepustili vodenju po zasneženi pokrajini, brez skrbi, da bi izgubili orientacijo. 

Krpljanje po zasneženi pokrajini s psom
Krpljanje je starodavni način hoje po snegu

Smučišče Rogla poskrbi tudi za otroke

Otrokom energije navadno nikoli ne zmanjka. Razen zvečer, ko utrujeni od celodnevnega igranja na snegu popadajo v postelje. Takrat imamo straši celo nekaj časa in tišine zase.

Smučišče Rogla je znano po raznovrstnih aktivnostih in igrah za otroke vseh starosti. Družinam prijazno smučišče naprej poskrbi za otroke, na ta način pa so srečni tudi starši, saj točno vejo, kje njihovi otroci so in kaj počnejo. Del dneva lahko tako družina preživi skupaj, del dneva pa ločeno. In vsi člani od tega odnesejo največ in najbolje izkoristijo vse, kar nudi smučišče Rogla.

Katere so aktivnosti za otroke:

  • V Zlodejevi deželi se lahko otroci udeležijo pravljičnih uric ali pa Zlodejevega ustvarjalnega kotička pod vodstvom animatorjev.
  • V otroškem snežnem parku se otroci spoznavajo s prvimi smučarskimi koraki na zabaven način. Zabavni vrtiljak, tekoči trak in različne poligonske ovire predstavljajo zabavo polno smeha, otroci pa se hkrati učijo smučati.
  • Nočno sankanje za vso družino. 
  • Pohorska vasica v Zlodejevi deželi, kjer stoji 9 lesenih hišk s cerkvico v sredini. Vsaka hiška pripoveduje svojo zgodbo.

Druge aktivnosti, ki jih nudita Rogla in Pohorje

Smučišče Rogla in okolica pa nista zanimivi samo pozimi, ampak nudita pester izbor aktivnosti tudi v drugih letnih časih. Pohodništvo, wellness (kopanje v termalnih vodah in obisk savn), raziskovanje podeželja in naravnih ter kulturnih znamenitosti so le nekatere izmed idej za aktivno preživljanje prostega časa v družbi najbližjih. Aktivnosti na Rogli in Pohorju tako ne zmanjka.

Zapeljite se s kolesom ali se odpravite po peš poteh, okusite bogato lokalno kulinariko pod znakom Okusi Rogle in doživite utrip Rogle in Pohorja ob druženju z domačini na lokalnih dogodkih in prireditvah. Doživite vrvež na podeželju in v starih trških jedrih ali pa se umaknite na samoto, v zelene pohorske gozdove in si privoščite odklop od vsakodnevnih opravil.

Spoznajte lokalne ponudnike ekološke hrane in domačih izdelkov, ki so narejeni s srcem in nosijo pečat lokalnega okolja.

Rogla ni samo smučišče, ampak še mnogo drugega. Idej za družinske izlete po Rogli in okolici tako zlepa ne bo zmanjkalo. 

Članki iz iste kategorije: