Terme

Terme

Izviri tople vode, kjer je človek že davno postavil prve terme, spadajo pod naravna geografske danosti neke pokrajine. Terme zaradi zdravilnih učinkov že od nekdaj privlačijo množice turistov.
Danes si terme ne predstavljamo več le kot izvir tople vode, v katerem se gostje namakajo do iznemoglosti, čeprav je ponekod temu včasih skoraj tako, ampak so terme prostor, kjer gostje pričakujejo in dobijo celovito in pestro turistično ponudbo.

Tako ni nič čudnega, da vse več ljudi počitnic ne preživlja več na obali ali v gorah, ampak se kadarkoli v letu odpravijo na daljši ali krajši oddih v terme.

Terme

Terme Slovenija imajo dolgo zgodovino, saj so zdravilne učinke poznali že Rimljani. Prvi dokumenti o koriščenju term segajo že okoli tisočletja nazaj.
Terme postajajo dandanes vse bolj pomembne za razvoj turistične panoge v posamezni pokrajini. Medtem ko lahko obalna in gorska naselja turiste privabljajo predvsem v sezoni, so terme prostor, kamor bodo turisti radi prihajali skozi celo leto.

Dandanes se v terme podajajo posamezniki in organizirane skupine, družine z otroki ali vrhunski športni kolektivi. Nihče ne bo ostal razočaran, saj je raznolike ponudbe vsepovsod dovolj.

V zadnjih letih so okoli bazenov s termalno vodo zrasli moderni kompleksi dobrega počutja. Gostje se lahko predajajo masažam, kopelim in uživajo v savnanju. Poleg vse večjih bazenov, v prijetnih ambientih, se marsikje lahko zabavate tudi na velikih vodnih toboganih. Terme so bile in bodo kraj, kamor se bodo turisti radi vračali.

Članki iz iste kategorije: